Alternatieve geneeswijze

Wat is Reiki?

Reiki is een oude heelkunst die in de 19e eeuw in Japan door dokter Mikao Usui opnieuw ontdekt is. Reiki is een Japans woord dat ‘universele levens-energie’ betekent. Reiki is de zuiverste vorm van energie, de natuurlijke geneeskracht.

Hoe werkt Reiki? 

Tijdens een Reiki-behandeling worden de blokkades die verhinderen dat de energie vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden, verwijderd. In bepaalde gevallen kun je niet meer precies zeggen hoe Reiki werkt. Doorgaans roept ze echter de volgende of soorten reacties op: Ze zorgt voor een diepe ontspanning, stress verdwijnt, lichaam en geest komen tot rust. Ze ondersteunt het lichamelijke ontgiftingsproces en bevordert de natuurlijke genezing. Ze helpt blokkades op te heffen en fysieke en psychische problemen op te lossen. Ze harmoniseert de energie­stroom en vitaliseert lichaam en geest. Ze beschermt tegen negatieve energieën en gedachten, verbetert je humeur en bevordert de levensvreugde. Ze helpt je de oorzaak van een kwaal te ontdekken en bevordert een nieuw begrip voor het leven. 

De Reiki-behandeling 

Een Reiki-behandeling duurt
ongeveer een uur. Reiki stroomt
door kleding, verband, gips
enzovoorts heen, zodat het niet nodig is je te ontkleden voor een behandeling. Je moet wel je schoenen uitdoen, zorgen voor een ontspannen lighouding en je benen niet over elkaar leggen. Ideaal is om te beginnen met vier behandelingen in vier achtervolgende weken, zodat het lichaam zich van zijn gifstoffen kan ontdoen. Het is mogelijk dat daarbij sterke genezingsreacties optreden, zodat chronische problemen tijdelijk acuut kunnen worden. Ook kunnen emotionele reacties optreden; beschouw deze als positief. Dit soort helingsverschijnselen nemen binnen 12 tot 24 uur af. Reiki is geen medicijn en vervangt dan ook geen medische verzorging. Na vier behandelingen wordt de frequentie van de behandeling teruggebracht naar één keer per twee weken en in overleg verder afgebouwd.